Hållbarhet på pralinerna
Praliner är en färskvara och därför är smak och texturer bäst i ca 10 dagar efter köp.
Pralinerna håller dock mycket längre än så, upp till en månad i rumstemperatur eller på en svalare plats, helst i en vinkyl 12-16 grader.
Chef Jungstedts pralinsortiment
A – F
Blodgrape Vanlij
En pralin med en lika unik smak som design. Färskpressad blodgrape som går ner både i en gelé och i en ganache på vegansk choklad smaksatt med vanilj.
Allergener:
Mandel. Kan innehålla spår av nötter
Stäng innehållCalamansi Cheesecake
En syrlig gelé på den asiatiska citrusfrukten calamansi i toppen följt av en vit chokladganache smaksatt med philadelphiaost. Avslutningsvis en digestivebotten med karamellchoklad.
Allergener:
Laktos, gluten, mandel, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter
Stäng innehållChampagne Brioche
Här möts en champagnegelé med en ganache på brynt brioche-smör och en botten på rostad brioche. Omsluten av karamellchokladen Bionda får du ett glas champagne i en pralin.
Allergener:
Laktos, gluten, ägg, champagne (alkohol), sojalecitin. Kan innehålla spår av mandel och nötter
Stäng innehållCognac Tonka
En ganache gjord på chokladen Caramelito smaksatt med cognac och tonkaböna i ett skal på den mörka chokladen Sao Palme 60%.
Allergener:
Laktos, cognac (alkohol), sojalecitin. Kan innehålla spår av nötterr av mandel och nötter
Stäng innehållCrème Brûlée
En riktig dessert-klassiker. Här sällskapar en vaniljganache tillsammans med en karamelliserad botten på bränt socker och karamellchokladen Bionda.
Allergener:
Laktos, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötterecitin. Kan innehålla spår av nötter.
Stäng innehållEspresso Kola
I ett skal på den vita ekologiska chokladen Dominicana 36% gömmer sig en saltkola följt av en len espressoganache. Den lockas sedan ihop med den mörka chokladen Cru Suhum 65%.
Allergener:
Laktos, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötterecitin. Kan innehålla spår av nötter.
Stäng innehållFläder Jordgubb
En jordgubbsgelé smaksatt med sockerlag gjord på fläder följt av en vit chokladganache på Edelweiss 36% och flädersmör. Med handplockad fläder från Sickla.
Allergener:
Laktos, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötterhålla spår av nötter
Stäng innehållG – K
Galangal
En ganache gjord på chokladerna Sao Palme 43 % och Accra 62 % som är smaksatt med kryddig galangal.
Allergener:
Laktos, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötterlla spår av nötter.
Stäng innehållHallon Saltlakrits
En hallongelé som sällskapar tillsammans med en saltlakritskola i ett skal på den vita ekologiska chokladen Dominicana 36%.
Allergener:
Laktos, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter.
Stäng innehållHavtorn Chili
Här möter norden tropikerna. Sötsyrliga havtorn tillsammans med chili i en ganache på den vita chokladen Edelweiss 36%.
Allergener:
Laktos, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter
Stäng innehållIransk pistage Vanilj
En ganache på vit choklad och bourbonvanilj följt av en botten på iranska pistagenötter. Allt detta i ett skal på den ekologiska vita chokladen Dominicana 36%.
Allergener:
Laktos, pistagenötter, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter
Stäng innehållKanelbulle
Föreställ dig mitten på en kanelbulle, det är vad du får i den här pralinen. En krämig kanelkola tillsammans med en ganache på den mörka chokladen Sao Palme 75% och en krispig botten på rostad kanelbulle och karamellchokladen Bionda.
Allergener:
Laktos, gluten, ägg, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter
Stäng innehållKaffekrisp
En topp på kaffesirap följt av en mörk chokladganache och en krispig chokladbotten med krokant, kakaonbibs och havssalt.
Allergener:
Mandel, soja, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter
Stäng innehållKardemumma
I ett mörk skal på chokladen Sao Palme 60% gömmer sig en ganache på chokladen Caramelito 36% smaksatt med kardemumma.
Allergener:
Laktos, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter
Stäng innehållKillindipeppar
En mörk chokladganache smaksatt med ekologisk killindipeppar från Tanzania. Killindi är en svartpeppar som ger en mjuk och pepprig ton som gifter sig perfekt med den mörka chokladen Accra 62 %. .
Allergener:
Soja, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter
Stäng innehållKokos
En mörk chokladganache gjord på kokosmjölk och Bolivia 68 % följt av en botten på rostad kokos.
Allergener:
Mandel. Kan innehålla spår av nötter
Stäng innehållKola Hasselnöt
En seg kola tillsammans med en rostad hasselnöt och hasselnötsgianduja.
Allergener:
Laktos, hasselnöt, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter
Stäng innehållL – R
Lingon Kola
En pralin i tre lager. En lingongelé, en saltkola och en yoghurtganache.
Allergener:
Laktos, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter
Stäng innehållMandelnougat
En mandelgijanduja gjord på Valenciamandlar och den mörka chokladen Maracaibo 65 % tillsammans med poprocks och havssalt.
Allergener:
Mandel. Kan innehålla spår av nötter
Stäng innehållMaracaibo Mörk 65%
I den här pralinen låter vi chokladen tala för sig själv. Hela pralinen är fylld med en mörk chokladganache gjort på en exklusiv böna vid namn Criollo från Maracaibo Grand Cru i Venezuela.
Allergener:
Laktos, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter
Stäng innehållMörk Chokladkola
En len och fin karamellganache på våran favoritchoklad Bolivia 68 %.
Allergener:
Soja, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter
Stäng innehållNubbe – Dill – Kavring
En sirap på akvavit från Stockholms Bränneri, en ganache smaksatt med dill och gräddfil följt av en botten på kavring.
Allergener:
Laktos, gluten, akvavit (alkohol), sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter.
Stäng innehållPekan Lönnsirap
En kola gjord på lönnsirap tillsammans med en botten på pekannötter och våran favoritchoklad Bolivia 45%.
Allergener:
Laktos, pekannötter, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter
Stäng innehållPiemonte Hasselnöt
En hasselnötsgianduja som sällskapar med en djupt rostad hasselnöt från Piemonte, kakaonibs och en nypa havssalt.
Allergener:
Hasselnötter, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter
Stäng innehållPrinsesstårta
Precis allt du vill ha i en prinsesstårta, fast i en pralin. En vaniljganache på en vita chokladen Edelweiss 36%, marsipan och en gelé på jordgubb och hallon.
Allergener:
Laktos, mandel, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter.
Stäng innehållRom
Dessertlådans nyaste tillskott. Vi avlutar kalaset med en klassisk avec där en kola på Diplomaticorom möter en chokladganache på Bolivia 45 % och Bolivia 68 %.
Allergener:
Laktos, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter
Stäng innehållS – Ö
S’mores
En tolking på den amerikanska klassikern. I den här pralinen hittar vi en bränd marshmallow följt av en grillad ganache gjord på vår favoritchoklad Bolivia 45 % och en botten på knäckig Biscoff.
Allergener:
Laktos, gluten, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter.
Stäng innehållSaltkola
Saltkola, en ganache på den mörka chokladen Maracaibo 65% och ett skal av karamellchokladen Bionda.
Allergener:
Laktos, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter
Stäng innehållTarte Tatin
Den franska traditionella desserten komprimerad in i en pralin. En lätt syrlig äpplekola gjord på svenska äpplen tillsammans med en vaniljganache som symboliserar vaniljglassen som brukar serveras till en klassisk tarte tatin. Slutligen en mördegsbotten tillsammans med karamellchokladen Bionda.
Allergener:
Laktos, sojalecitin, äpple. Kan innehålla spår av nötter
Stäng innehållTiramisu
Den Italienska klassikern som aldrig går ur tiden. Här får en amaretto – och mascarponeganache sällskap av en intensiv espressosirap och en krispig botten gjord på den vita chokladen Edelweiss 36% och italienska savoiardikex.
Allergener:
Mandel, ägg, amaretto (alkohol), laktos, gluten, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter
Stäng innehållViol Björnbär
Här möts en blommig violfondant med en karamellganache gjord på björnbär som omsluts i ett skal på mjölkchokladen Sao Palme 36%.
Allergener:
Laktos, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter.
Stäng innehållWhisky Svensk Rök
En kola smaksatt med Mackmyras single malt whisky ‘Svensk Rök’ tillsammans med en rökt ganache på den mörka chokladen Accra 62%.
Allergener:
Laktos, whisky (alkohol), sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter
Stäng innehållYuzu Saltlakrits
En syrlig yuzugelé tillsammans med en karamellganache smaksatt med saltlakrits
Allergener:
Laktos, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter
Stäng innehållChef Jungstedts Grand Cru
Arriba 72 %
choklad (kakaomassa, socker, kakaosmör, SOJALECITIN, vanilj), GRÄDDE, glykos, invertsocker, SMÖR, sorbitol, salt
Allergener:
Laktos, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter
Stäng innehållBolivia 45 %
choklad (kakaomör, kakaomassa, socker, MJÖKPULVER, SOJALECITIN, vanilj), GRÄDDE, glykos, invertsocker, SMÖR, salt
Allergener:
Laktos, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter
Stäng innehållBolivia 68 %
choklad (kakaomassa, socker, kakaosmör, vanilj), GRÄDDE, glykos, invertsocker, SMÖR, salt
Allergener:
Laktos, gluten, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter.
Stäng innehållElvesia 42 %
choklad (kakaomassa, rörsocker, kakaosmör, MJÖLKPULVER, solroslecitin, SOJALECITIN, vanilj), GRÄDDE, glykos, invertsocker, SMÖR, salt
Allergener:
Laktos, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter
Stäng innehållElvesia 74 %
choklad (kakaomassa, socker, kakaosmör, SOJALECITIN, salt), GRÄDDE, glykos, invertsocker, SMÖR, dextros
Allergener:
Laktos, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter.
Stäng innehållMaracaibo 38 %
choklad (socker, kakaosmör, kakaomassa, SKUMMJÖLKSPULVER, MJÖLKPULVER, GRÄDDPULVER, SOJALECITIN, vanilj), GRÄDDE, SMÖR, glykos, invertsocker, salt
Allergener:
Laktos, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter
Stäng innehållMaracaibo 88 %
choklad (kakaomassa, socker, kakaosmör, SOJALECITIN, vanilj), GRÄDDE, SMÖR, glykos, invertsocker, dextros
Allergener:
Laktos, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter
Stäng innehållRio Huimbi 62 %
choklad (kakaobönor, socker, kakaosmör, SOJALECITIN, vanilj), GRÄDDE, glykos, SMÖR, sorbitol, invertsocker, salt
Allergener:
Laktos, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter
Stäng innehållCremino Dubbelnougat
Cremino Dubbelnougat
choklad (socker, kakaosmör, kakaomassa, delvis skummat MJÖLKPULVER, MJÖLKPULVER, vasslepulver (av MJÖLK), SMÖRFETT, maltodextrin, SOJALECITIN, vanilj, karamell), HASSELNÖTTER, MANDEL.
Allergener:
Laktos, mandel, hasselnöt, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter
Stäng innehållChef Jungstedts tryffelsortiment
Mjölkchoklad 43% Dark Milk
choklad (socker, kakaosmör, kakaomassa, kakaokärnor, solroslecitin, vanilj), GRÄDDE, SMÖR, socker, tryffelskal (socker, kakaosmör, SKUMMAT MJÖLKPULVER, kakaomassa, naturliga aromer (med GLUTEN), SOJALECITIN), invertsocker, sorbitol, salt
Allergener:
Laktos, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter
Stäng innehållMörk Saltkola
choklad (fettreducerat kakaopulver, kakaobönor, vanilj), GRÄDDE, SMÖR, glykos, tryffelskal (kakaomassa, kakaosmör, SOJALECITIN, naturliga aromer), salt
Allergener:
Laktos, gluten, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter.
Stäng innehållSaltlakrits
choklad (socker, kakaosmör, SKUMMAT MJÖLKPULVER, kakaokärnor, solroslecitin, vanilj), tryffelskal (kakaomassa, naturliga aromer (med GLUTEN), SOJALECITIN), GRÄDDE, SMÖR, muscovadosocker (rörsocker), lakritsexrtrakt, lakritspulver, lakritssalt
Allergener:
Laktos, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter
Stäng innehåll