Chef Jungstedts Pralinguide


Hållbarhet på pralinerna


Praliner är en färskvara och därför är smak och texturer bäst i ca 10 dagar efter köp.

Pralinerna håller dock mycket längre än så, upp till en månad i rumstemperatur eller på en svalare plats, helst i en vinkyl 12-16 grader.

Chef Jungstedts pralinsortiment


A – F

Bloodgrape_Vanilj-Pralin

Blodgrape Vanlij

En pralin med en lika unik smak som design. Färskpressad blodgrape som går ner både i en gelé och i en ganache på vegansk choklad smaksatt med vanilj. 

Allergener:

Mandel. Kan innehålla spår av nötter

Calamansi-pralin

Calamansi Cheesecake

En syrlig gelé på den asiatiska citrusfrukten calamansi i toppen följt av en vit chokladganache smaksatt med philadelphiaost. Avslutningsvis en digestivebotten med karamellchoklad. 

Allergener:

Laktos, gluten, mandel, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter

Champagne-pralin

Champagne Brioche

Här möts en champagnegelé med en ganache på brynt brioche-smör och en botten på rostad brioche. Omsluten av karamellchokladen Bionda får du ett glas champagne i en pralin.

Allergener:

Laktos, gluten, ägg, champagne (alkohol), sojalecitin. Kan innehålla spår av mandel och nötter

Cognac-Tonka-pralin

Cognac Tonka

En ganache gjord på chokladen Caramelito smaksatt med cognac och tonkaböna i ett skal på den mörka chokladen Sao Palme 60%.

Allergener:

Laktos, cognac (alkohol), sojalecitin. Kan innehålla spår av nötterr av mandel och nötter

Creme-brule-beskrivning

Crème Brûlée

En riktig dessert-klassiker. Här sällskapar en vaniljganache tillsammans med en karamelliserad botten på bränt socker och karamellchokladen Bionda.  

Allergener:

Laktos, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötterecitin. Kan innehålla spår av nötter.

Espresso Kola

I ett skal på den vita ekologiska chokladen Dominicana 36% gömmer sig en saltkola följt av en len espressoganache. Den lockas sedan ihop med den mörka chokladen Cru Suhum 65%.

Allergener:

Laktos, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötterecitin. Kan innehålla spår av nötter.

Flader_Jordgubbe-pralin

Fläder Jordgubb

 En jordgubbsgelé smaksatt med sockerlag gjord på fläder följt av en vit chokladganache på Edelweiss 36% och flädersmör. Med handplockad fläder från Sickla.

Allergener:

Laktos, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötterhålla spår av nötter


G – K

Galangal

En ganache gjord på chokladerna Sao Palme 43 % och Accra 62 % som är smaksatt med kryddig galangal.

Allergener:

Laktos, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötterlla spår av nötter.

Hallon Saltlakrits

En hallongelé som sällskapar tillsammans med en saltlakritskola i ett skal på den vita ekologiska chokladen Dominicana 36%. 

Allergener:

Laktos, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter.

Havtorn_Chili-Pralin

Havtorn Chili

Här möter norden tropikerna. Sötsyrliga havtorn tillsammans med chili i en ganache på den vita chokladen Edelweiss 36%.

Allergener:

Laktos, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter

Iransk pistage Vanilj

En ganache på vit choklad och bourbonvanilj följt av en botten på iranska pistagenötter. Allt detta i ett skal på den ekologiska vita chokladen Dominicana 36%.

Allergener:

Laktos, pistagenötter, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter

Kanelbulle

Kanelbulle

Föreställ dig mitten på en kanelbulle, det är vad du får i den här pralinen. En krämig kanelkola tillsammans med en ganache på den mörka chokladen Sao Palme 75% och en krispig botten på rostad kanelbulle och karamellchokladen Bionda.

Allergener:

Laktos, gluten, ägg, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter

Kaffe-Krisp-Pralin

Kaffekrisp

En topp på kaffesirap följt av en mörk chokladganache och en krispig chokladbotten med krokant, kakaonbibs och havssalt.

Allergener:

Mandel, soja, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter

Kardemumma-pralin

Kardemumma

I ett mörk skal på chokladen Sao Palme 60% gömmer sig en ganache på chokladen Caramelito 36% smaksatt med kardemumma.

Allergener:

Laktos, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter

Killindi-Peppar.

Killindipeppar

 En mörk chokladganache smaksatt med ekologisk killindipeppar från Tanzania. Killindi är en svartpeppar som ger en mjuk och pepprig ton som gifter sig perfekt med den mörka chokladen Accra 62 %. .

Allergener:

Soja,  sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter

Kokos-Pralin

Kokos

En mörk chokladganache gjord på kokosmjölk och Bolivia 68 % följt av en botten på rostad kokos.

Allergener:

Mandel. Kan innehålla spår av nötter

Kola-Hasselnot-pralin

Kola Hasselnöt

En seg kola tillsammans med en rostad hasselnöt och hasselnötsgianduja.

Allergener:

Laktos, hasselnöt,  sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter

L – R

Lingon_Kola-Pralin

Lingon Kola

En pralin i tre lager. En lingongelé, en saltkola och en yoghurtganache.

Allergener:

Laktos, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter

Mandel-Pralin

Mandelnougat

 En mandelgijanduja gjord på Valenciamandlar och den mörka chokladen Maracaibo 65 % tillsammans med poprocks och havssalt.

Allergener:

Mandel. Kan innehålla spår av nötter

Maracaibo-65-Pralin

Maracaibo Mörk 65%

I den här pralinen låter vi chokladen tala för sig själv. Hela pralinen är fylld med en mörk chokladganache gjort på en exklusiv böna vid namn Criollo från Maracaibo Grand Cru i Venezuela.

Allergener:

Laktos, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter

Mork-Chokladkola-pralin

Mörk Chokladkola

En len och fin karamellganache på våran favoritchoklad Bolivia 68 %.

Allergener:

Soja, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter

Nubbe-Pralin-comp

Nubbe – Dill – Kavring

En sirap på akvavit från Stockholms Bränneri, en ganache smaksatt med dill och gräddfil följt av en botten på kavring.

Allergener:

Laktos, gluten, akvavit (alkohol), sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter.

Pekan Lönnsirap

En kola gjord på lönnsirap tillsammans med en botten på pekannötter och våran favoritchoklad Bolivia 45%.

Allergener:

Laktos, pekannötter, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter

Hasselnot-Pralin

Piemonte Hasselnöt

En hasselnötsgianduja som sällskapar med en djupt rostad hasselnöt från Piemonte, kakaonibs och en nypa havssalt. 

Allergener:

Hasselnötter, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter

Prinsesstårta-

Prinsesstårta

Precis allt du vill ha i en prinsesstårta, fast i en pralin. En vaniljganache på en vita chokladen Edelweiss 36%, marsipan och en gelé på jordgubb och hallon.

Allergener:

Laktos, mandel, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter.

Rom

Dessertlådans nyaste tillskott. Vi avlutar kalaset med en klassisk avec där en kola på Diplomaticorom möter en chokladganache på Bolivia 45 % och Bolivia 68 %.

Allergener:

Laktos, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter

S – Ö

Smores-Pralin

S’mores

En tolking på den amerikanska klassikern. I den här pralinen hittar vi en bränd marshmallow följt av en grillad ganache gjord på vår favoritchoklad Bolivia 45 % och en botten på knäckig Biscoff. 

Allergener:

Laktos,  gluten, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter.

Saltkola pralin

Saltkola

Saltkola, en ganache på den mörka chokladen Maracaibo 65% och ett skal av karamellchokladen Bionda.

Allergener:

Laktos, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter

Tarte-tatrin-beskrivning

Tarte Tatin

Den franska traditionella desserten komprimerad in i en pralin. En lätt syrlig äpplekola gjord på svenska äpplen tillsammans med en vaniljganache som symboliserar vaniljglassen som brukar serveras till en klassisk tarte tatin. Slutligen en mördegsbotten tillsammans med karamellchokladen Bionda.  

Allergener:

Laktos, sojalecitin, äpple. Kan innehålla spår av nötter

Tiramisu

Den Italienska klassikern som aldrig går ur tiden. Här får en amaretto – och mascarponeganache sällskap av en intensiv espressosirap och en krispig botten gjord på den vita chokladen Edelweiss 36% och italienska savoiardikex.

Allergener:

Mandel, ägg, amaretto (alkohol), laktos, gluten, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter

Viol_Bjornbar-pralin

Viol Björnbär

Här möts en blommig violfondant med en karamellganache gjord på björnbär som omsluts i ett skal på mjölkchokladen Sao Palme 36%.

Allergener:

Laktos, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter.

Whisky_Rok-pralin

Whisky Svensk Rök

En kola smaksatt med Mackmyras single malt whisky ‘Svensk Rök’ tillsammans med en rökt ganache på den mörka chokladen Accra 62%.

Allergener:

Laktos, whisky (alkohol), sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter

Yuzu-Lakrits-Pralin

Yuzu Saltlakrits

En syrlig yuzugelé tillsammans med en karamellganache smaksatt med saltlakrits

Allergener:

Laktos, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter

Chef Jungstedts Grand Cru


Arriba-72-Pralin-Grand-Cru

Arriba 72 %

choklad (kakaomassa, socker, kakaosmör, SOJALECITIN, vanilj), GRÄDDE, glykos, invertsocker, SMÖR, sorbitol, salt

Allergener:

Laktos, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter

Bolivia-45-Pralin-Grand-Cru

Bolivia 45 %

choklad (kakaomör, kakaomassa, socker, MJÖKPULVER, SOJALECITIN, vanilj), GRÄDDE, glykos, invertsocker, SMÖR, salt

Allergener:

Laktos, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter

Bolivia-68-Pralin-Grand-Cru

Bolivia 68 %

choklad (kakaomassa, socker, kakaosmör, vanilj), GRÄDDE, glykos, invertsocker, SMÖR, salt

Allergener:

Laktos,  gluten, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter.

Elvesia-42-Pralin-Grandu-Cru

Elvesia 42 %

choklad (kakaomassa, rörsocker, kakaosmör, MJÖLKPULVER, solroslecitin, SOJALECITIN, vanilj), GRÄDDE, glykos, invertsocker, SMÖR, salt

Allergener:

Laktos, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter

Elvesia-74-Pralin-Grand-Cru

Elvesia 74 %

choklad (kakaomassa, socker, kakaosmör, SOJALECITIN, salt),  GRÄDDE, glykos, invertsocker, SMÖR, dextros

Allergener:

Laktos, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter.

Maracaibo-38-Pralin-Grand-Cru

Maracaibo 38 %

choklad (socker, kakaosmör, kakaomassa, SKUMMJÖLKSPULVER, MJÖLKPULVER, GRÄDDPULVER, SOJALECITIN, vanilj), GRÄDDE, SMÖR, glykos, invertsocker, salt

Allergener:

Laktos, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter

Maracaibo-88-Pralin-Grand-Cru

Maracaibo 88 %

choklad (kakaomassa, socker, kakaosmör, SOJALECITIN, vanilj), GRÄDDE, SMÖR, glykos, invertsocker, dextros

Allergener:

Laktos, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter

Rio-Huimbi-62-Pralin-Grand-Cru

Rio Huimbi 62 %

choklad (kakaobönor, socker, kakaosmör, SOJALECITIN, vanilj), GRÄDDE, glykos, SMÖR, sorbitol, invertsocker, salt

Allergener:

Laktos, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter

Cremino Dubbelnougat


Cremino Dubbelnougat

Cremino Dubbelnougat

choklad (socker, kakaosmör, kakaomassa, delvis skummat MJÖLKPULVER, MJÖLKPULVER, vasslepulver (av MJÖLK), SMÖRFETT, maltodextrin, SOJALECITIN, vanilj, karamell), HASSELNÖTTER, MANDEL.

Allergener:

Laktos, mandel, hasselnöt, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter

Chef Jungstedts tryffelsortiment


Tryffel-mjolkchoklad

Mjölkchoklad 43% Dark Milk

choklad (socker, kakaosmör, kakaomassa, kakaokärnor, solroslecitin, vanilj), GRÄDDESMÖR, socker, tryffelskal (socker, kakaosmör, SKUMMAT MJÖLKPULVER, kakaomassa, naturliga aromer (med GLUTEN), SOJALECITIN), invertsocker, sorbitol, salt

Allergener:

Laktos, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter

Mork-saltkola.-tryffel

Mörk Saltkola

choklad (fettreducerat kakaopulver, kakaobönor, vanilj), GRÄDDESMÖR, glykos, tryffelskal (kakaomassa, kakaosmör, SOJALECITIN, naturliga aromer), salt

Allergener:

Laktos,  gluten, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter.

Saltlakritstryffel

Saltlakrits

choklad (socker, kakaosmör, SKUMMAT MJÖLKPULVER, kakaokärnor, solroslecitin, vanilj), tryffelskal (kakaomassa, naturliga aromer (med GLUTEN), SOJALECITIN), GRÄDDESMÖR, muscovadosocker (rörsocker), lakritsexrtrakt, lakritspulver, lakritssalt

Allergener:

Laktos, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter