Indiska lagerblad och kanel pralin
Skalen är gjutna med Felchlin Sao Palme 60% och räcker till två formar Pavoni PC53 = 42 praliner
Ingredienserna:
- Grädde UHT 35% 116 g
- Glukos DE 44 9 g
- Invertsocker 21g
- Maracaibo 65% 135 g
- Smör osaltat 82% 23,5 g
- Indiska Lagerblad 6 st
- Kanel 1 tsk
- Havssalt 2 gram
Skölj av lagerbladen med kokande vatten i ett durkslag och låt dem rinna av.
Lägg sedan lagerbladen tillsammans med grädde i en tätslutande behållare över natten i kylskåpet.
Värmt upp grädden till 80 °C tillsammans med lagerbladen, invertsocker, glukos, kanel och salt.
Låt gräddblandningen svalna av till ca 33 °C, Sila av lagerbladen och tillsätt tempererad choklad lite i taget och mixa med stavmixer till du fått en homogen ganache.
Spritsa i formarna vid ca 28 -30 °C.
Låt kristallisera över natten och locka dagen efter. Förvara i 15 C och 60% luftfuktighet.