Chef Jungstedts samvetet och samarbete

Chef Jungstedt - svart pralin

Chef Jungstedts samvetet är en grundsten

Att arbeta med choklad som jag vet är av högsta kvalité och som jag kan servera med gott samvete, är en otroligt viktig grundsten för mig.

Det är oerhört viktigt att kakao-producenterna är väl betalda, då ska det vara över Fairtrades rekommendationer, så dem klarar sig gott på den inkomst deras kakaobönor genererar. Vilket gör att dem har möjlighet att producera kakao av absolut högsta kvalité, vara rimligt avbetalda och ha bra levnadsstandard. 

Jag samarbetar främst med Felchlin vars riktlinjer går helt i linje med vad jag står för. Ni kan läsa dem här nedanför.

Tack för ordet

/ Kalle Jungstedt


Här är Felchlins sammanfattning kring hur dem jobbar och vad deras mål är:

Felchlin logo

Felchlin Statement: 

FAIR DIRECT CACAO – our Label, the synonym for sustainability and superior quality.

We purchase the cacao beans for our chocolate directly from the source. Our long term contracts guarantee cacao farmers security. Our generous prices allow farmers to use their natural resources so that sustainability is guaranteed for future generations. In return, we receive high quality cacao beans with complex and intensive flavour profiles.

Felchlin contributes to sustainability by adhering to strict guidelines when produring cacao. It promotes and works closely with farmers and partners on location with the aim of acquiring sustainable high quality cacao and work places.

  • We know the farmers who cultivate the cacao beans we buy.
  • We remain in close contact with both the cacao farmers and our local partners, including visiting them regularly.
  • This contact and the regular visits allow us to be familiar with their work and production conditions.
  • To ensure the high quality of our cacao beans, we always pay prices above those recommended by Fairtrade.
  • We place a strong emphasis on the fact that cacao cultivation should be produced in harmony with nature as well as being financially beneficial for the farmers and their families.
  • Our long-term commitment should ensure the livelihood of future generations of cacao farmers.
  • We respect environmentally sensitive issues such as the optimal use of natural resources (air, water, energy etc.) during our transportation and manufacturing processes and constantly strive for improvement in this areas.

Vill ni veta mer om Felchlin och hur deras affärsverksamhet är uppbyggd, vänligen besök deras hemsida på Felchlin.com


Chef Jungstedts praliner gjorda med Felchlins choklad: